петак, 17. август 2018.

Никодијевић: Крај радова у Булевару ослобођења почетком септембра

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић обишао је завршне радове на реконструкцији Булевара ослобођења. Он је истакао да ће посао бити завршен почетком наредног месеца и да је планирана вредност радова 250 милиона динара.  

Никодијевић је нагласио да су у питању завршни радови на реконструкцији Булевара ослобођења из правца Аутокоманде према Трошарини, који представљају наставак радова из прошле године када је комплетно реконструисан правац од Трошарине до Аутокоманде.

– Раде се нови тротоари на левој страни улице у смеру ка Аутокоманди, сливници су измештени, а биће постављена нова хоризонтална и вертикална сигнализација. На тај начин је реконструисаним Булеваром ослобођења Славија спојена са Трошарином, пошто је и део од Славије до Аутокоманде прошле године реконструисан – рекао је Никодијевић. 

Председник Скупштине града је истакао да су радови започети 15. маја ове године, као и да се изводе по фазама. 

– Тренутно се ради на деоници од кружног тока до Улице Вељка Лукића Курјака. Планирано је да радови на асфалтирању буду завршени до краја наредне недеље – додао је Никодијевић. 

Он је подсетио да се у овом тренутку изводе радови на реконструкцији у Улици кнегиње Зорке и Таковској, а за следећу годину је најавио реконструкције улица Цара Душана, Џорџа Вашингтона, 27. марта, Карађорђеве и Кнеза Милоша, која ће, како је рекао, бити највећи подухват овог типа за Град Београд. 

Догађају је присуствовао директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић.